Het spel van de blackjack dealer

Het spel van de blackjack dealer

  • 24 sep 0

De dealer van het blackjack spel heeft zich te houden aan een aantal vastgestelde regels. Welke regels van toepassing zijn op het hitten en passen staan ook op de tafel. Deze regels staan doorgaans op een blackjack tafel:

“Dealer stands on all 17s”

Deze regel komt het meeste voor in de casino’s. De dealer moet een kaart nemen als de hand een waarde heeft van 16 of minder. Als de hand van de dealer 17 of meer is dan moet de dealer passen.

“Dealer hits soft 17”

De regel is vergelijkbaar met de vorige regel. Het enige verschil met de vorige regel gaat over een softe 17, oftewel een Aas en één of meerdere kaarten ter waarde van 6. Denk aan Aas 6 of Aas 2 en 4. De dealer neemt een kaart of soft 17 en stand op soft 18 of op een harde 17.

Wat is een blackjack?

Een blackjack wint een blackjack ronde direct. Na een blackjack is de hand voorbij. Degene die de blackjack heeft wint de hand tenzij de ander ook een blackjack heeft. Een blackjack bestaat uit een Aas en een kaart met de waarde 10. Kaarten met een waarde 10 zijn een 10, boer, vrouw en een koning. Een blackjack is alleen geldig als deze ontstaat uit de twee kaarten die gedeeld zijn. Een andere benaming voor een blackjack is een natural 21.


Leave A Comment