Blackjack

Als je je inzet hebt geplaatst dan worden de kaarten gedeeld. De dealer geeft zichzelf 1 open en een dichte kaart waarna je twee kaarten ontvangt.

Blackjack – Als je 21 wordt gedeeld met alleen de eerste twee kaarten dan wordt di teen natural blackjack genoemd. Je ontvangt dan 2,5 keer je inzet. Het enige dat een winst in de weg kan zitten is een natural blackjack van de dealer.

Als er geen blackjack is bij de eerste twee kaarten dan zijn er meerdere keuzes mogelijk:

Stand

Stand betekent passen in het Nederlands. Door te passen neem je geen extra kaarten meer. Je hebt de extra kaarten niet nodig om te winnen van de dealer. Passen wordt aangeraden bij een hand van 17 of meer of wanneer de dealer een lage kaart toont. De dealer moet namelijk altijd extra kaarten nemen op 16 en lagere handen. Er is dan een hogere kans voor de dealer om bust te gaan.

Hit

Hit betekent extra kaart. Met deze extra kaart kun je dichter bij 21 komen. Je mag continu extra kaarten nemen zolang je maar niet over 21 punten gaat.

Double, Split en Insurance

Als je een hand hebt dat tussen de 9 en 11 ligt dan kan het winstgevend zijn om te verdubbelen (Double). Een Split is het splitsen van de kaarten, voor als er twee dezelfde kaarten gedeeld zijn. Insurance wordt aangeboden als de dealer een Aas laat zien. Met de Insurance koop je een verzekering dat de inzet niet verloren gaat tegen een blackjack van de dealer.

Als je keuzes hebt gemaakt dan is het aan de dealer om de tweede kaart te tonen. De dealer moet passen op een 17 of hoger. Bij een hand lager dan 16 is de dealer verplicht om te hitten. Als de dealer een waarde krijgt meer dan 21 dan verliest de dealer automatisch. Als de dealer klaar is worden de handen vergeleken. De speler die het dichtste bij 21 eindigt met de handwaarde wint. Als beide handwaardes gelijk zijn dan eindigt het spel in een gelijkspel oftewel een push.

Basis termen blackjack

  • Hit: Je vraagt hiermee om een extra kaart
  • Stand: Je wilt geen kaarten meer
  • Double down : Je verdubbelt de inzet en krijgt een laatste kaart
  • Split: Dezelfde kaarten worden gesplit en gaan door als twee separate handen
  • Insurance: Verzekering voor blackjack van de dealer
  • Surrender : Je geeft je hand op en verliest een halve inzet

Kaartwaarden blackjack

De kaartwaarden in het blackjack spel zijn als volgt:

  • De kaarten 2 t/m 10 hebben de eigen waarde
  • Kaarten met een plaatje tellen als 10
  • De Aas telt als 1 of 11

Comments are closed.